Nieuwe bioscoop in deels leegstaand winkelcentrum Meppel

Meppel krijgt weer een bioscoop. Deze moet gevestigd worden in winkelcentrum Keyserstroom aan de Kruisstraat, dat nu grotendeels leegstaat.

De Kroonenberg Groep wil dit winkelcentrum nieuw leven inblazen. Dat verdween er voor een belangrijk deel uit, nadat eerst supermarkt Dirk van den Broek en later warenhuis V & D de deuren sloten en vertrokken.

Met de gemeente Meppel heeft de Kroonenberg Groep overeenstemming bereikt over de bestemmingsplannen ten behoeve van de herontwikkeling van Keyserstroom. In de nieuwe plannen spelen ‘beleving’ en ‘ontmoeting’ een belangrijke rol. In het vernieuwde winkelcentrum komt daarom naast de huidige winkels ook ruimte voor nieuwe functies zoals horeca en een bioscoop. Dat meldt directeur Lesley Bamberger van de Kroonenberg groep.

Ingrijpende verbouwing

Winkelcentrum Keyserstroom, dat een oppervlakte heeft van circa 10.000 vierkante meter, wordt de komende tijd ingrijpend verbouwd. Op het centrale plein wordt een vide van 300 vierkante meter gecreëerd waardoor een opener, lichter en transparanter beeld ontstaat.

De huidige winkels op de begane grond worden herplaatst. Ook is er ruimte voor nieuwe ondernemingen en functies. Zo is het idee om horeca toe te voegen aan de Keyserstroom inclusief een terras aan de voorzijde. Verder krijgt ook de parkeergarage een update.

‘Prachtige ontwikkeling’

De Meppeler wethouder Roelof Pieter Koning is blij met het moderniseren en herontwikkelen door de Kroonenberg Groep van de Keysterstroom. ,,Het is straks een modern winkelcentrum met parkeergelegenheid dat aan alle eisen van de tijd voldoet. Samen met onze gemeentelijke Kwartiermaker en de Kroonenberg Groep denken we mee om de leegstaande meters weer gevuld te krijgen. Maar het beste nieuws voor Meppelers is wel dat de bioscoop terugkeert in het centrum. Al met al een prachtige ontwikkeling voor de stad.”

Bron: DVHN.NL / Arjan Jonkers / Gemeente Meppel / Kroonenberg Groep